Selecteer een pagina

Kandidaat profiel

Directeur

Kandidaat beschrijving

Senior manager met een proven track-record in (global) Sales. Voornamelijk opgedaan in de maakindustrie met een grote R&D component.

Werkervaring
2012-heden Vertriebsleiter DACH landen / Sales Manager
Apollo VTS BV, Coevorden (producent verticaal transportsystemen)
Taken: Implementeren nieuw commercieel beleid. Initiëren van sales bij bestaande en potentiele relaties. Advisering klant specifieke oplossingen. Projectmanagement.
Resultaten: Meerdere projecten geïnitieerd bij wereldspelers.
2012 Sabbatical
Reizen in Azië en Zuid Amerika.
2006-2012 Manager Distributors Central Europe
Prolyte Products Group BV, Leek (producent technische aluminium constructies)
Taken: Het ontwikkelen, verkopen, sturen en coördineren van sales en sturen 31 distributeurs in centraal Europa. Ontwikkelen en implementeren van een multi channel verkoopstrategie in Duitsland. Het geven en initiëren van technische- en sales trainingen op het hoofdkantoor of op locatie. Verkoop aan distributeurs en key accounts in DACH landen. Contacten onderhouden met Duitse overheden met betrekking tot wet en regelgeving bouwconstructies. Projectmanagement en verkoop van orders tussen 100k en 950k.
Resultaten: Succesvol de multi channel implementatie ingevoerd waardoor het marktaandeel jaarlijks is gegroeid met 20 procent. Stabiele markt gecreëerd in een competitieve markt. Omzet 6,8 miljoen euro.
Curriculum Vitae Wilco Bakker
2002-2006 Manager Export Lid MT
Euretco NV, Breda/Houten (Retailorganisatie)
Taken: Opzetten en aansturen van export activiteiten door een netwerk van agenten, distributeurs en grootwinkelbedrijven op te bouwen. Eindverantwoordelijk voor omzet en marges. Benaderen en contracteren van agenten en distributeurs in diverse landen. Productontwikkelingen en het schrijven van een meerjarig commerciële export plan.
Resultaten: Succesvol een dealernetwerk opgebouwd in Europa en Rusland. Jaarlijks een groeiend omzet- en winstaandeel binnen Euretco. Initiator en deelnemer van commerciële commissies binnen Euretco. Omzet € 6,35 miljoen.
1999-2002 Export Manager
Protest / Dekker Olifanta BV, Warmond (technische sportkleding)
Taken: vergroten van het marktaandeel van Protest via een selectief distributienetwerk van agenten, distributeurs en grootwinkelbedrijven. Communicatie over product- marketing ontwikkelingen naar de diverse afdelingen.
Resultaten: Succesvol een dealernetwerk opgebouwd in Europa. Jaarlijks groeiend marktaandeel 50-60 procent. Omzet € 10,3 miljoen.
1992-1999 Export Manager
Allied Telesis Inc., Hoofddorp (netwerk apparatuur)
Taken: begeleiden van export activiteiten voor Allied Telesis Inc, voor Europa. Optimalisering, analysering van de Europese markt. 3rd party communicatie.
Resultaten: jaarlijks groeiend marktaandeel rond 30 procent. Communicatie en optimalisering met 3rd party logistic provider.

Salarisindicatie

100 -120 K/jr ex bonus

< terug naar kandidaat overzicht